Пред БНТ Владислав Горанов от ГЕРБ коментира, че е отказал да е водач на

...
Пред БНТ Владислав Горанов от ГЕРБ коментира, че е отказал да е водач на
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Редно е Бойко Борисов отново да е премиер

Пред БНТ Владислав Горанов от ГЕРБ коментира, че е отказал да е лидер на листа за предварителните парламентарни избори, с цел да не понесе партията му вреди от това, че е глобен за корупция по световния закон " Магнитски ".

" Водехме диалог с господин Борисов. Той сподели, че може да понесе тази вреда. Трябва ли цялата акция да бъде - човек от листата " Магнитски " е в листите на ГЕРБ? Не би трябвало. Бил съм народен представител доста пъти. Когато не можаха по никакъв различен метод да се опълчват с политически причини нашите политически съперници се пробваха. Аз сега имам неприятна оценка – глобен съм по " Магнитски " и би трябвало да си извървя пътя. Няма да си разреша да пакостя на партията си. Има процедури по механизма, с които мога да ги уверя, че са подведени Аз имам причини пред американското държавно управление. Ще извървя този път ", съобщи Горанов.

Попитан за какво съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, който също е глобен по " Магнитски ", зае управителен пост в партията си, Владислав Горанов посочи:  " Той е с извънредно мъчително възприятие за правдивост. Така са решили в тяхната партия ".

В отговор на въпрос за политическото бъдеще на някогашния вицепремиер Мария Габриел, той означи, че ще я забележим като деен участник в акцията на ГЕРБ, а запитан дали е допустимо Габриел да стане министър-председател, добави:  " Всичко може – в политиката е допустимо всичко, което не опонира на законите на физиката. "

" Мисля, че е рационално да забележим Борисов още веднъж като министър председател. Той би трябвало да си върне самочувствието за интервала, който е управлявал България като министър председател, тъй като това е интервал на съзидание и на строеж ", акцентира Горанов.

Юмрукът би трябвало да бъде свален. Хората видяха, че политика с маркетинг и с неистини не се прави, политика с опълчване не би трябвало да се прави. Ние си извървяхме пътя. Обществото желае непоклатимост в един нерешителен свят, добави той.

" Ако би трябвало да приказвам за по-голяма неточност, това е, че оставихме такива шарлатани като Асен Василев да си развяват коня и кучетата. Те оставиха страната в положение на свободно рухване. Влязохме в избори, тъй като съгласно мен Кирил Петков и Асен Василев направиха всичко допустимо да ни докарат до тези избори, тъй като смятаха, че ще съумеят да рестартират тяхната легенда за смяната. А тя е като на ало измамниците, които убеждават пенсионерите да си хвърлят парите през балкона ", разяснява политикът от ГЕРБ.

Той сподели, че не е изключено от партията на Бойко Борисов още веднъж да договарят за взаимно ръководство с " Продължаваме промяната – Демократична България ".

" Възможно е, би трябвало да се договаря с всички. Единствено не можем да се съгласим с тях, че са морални, по тази причина нашите искания ще бъдат доста по-сериозни. Няма да изключим нито една валенция за партии, които гледат на Запад ", сподели още Владислав Горанов, като разясни, че тук включва и ДПС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР